Широко е предназначението на кредитите, които могат да бъдат усвоени в познатите ни традиционни банкови институции. Още по-голям спектър от причини за теглене на заем предлагат популярните бързи кредити. С тази особеност, че нуждата от усвояването на бързи кредити обикновено настъпва при спешна нужда от пари, докато при банковите всичко е планирано отрано.
 
Спешните разходи, които да покрием с бърз кредит
 
Покриване на разходи до заплата
 
Ежедневните разходи обикновено умножаваме за период от месец, за да сме наясно каква част от бюджета да отделим за финансовото подсигуряване на месеца. Ако всичко върви по план, добре. Но както знаем, не всичко в живота се случва така, както сме го планирали. Скок на цените на основните хранителни продукти, непредвидени разходи за училище/детска градина, вариации в цените на горивата и какво ли още не - все причини, които биха променили така добре предначертания ни финансов план. В такъв момент удачно би било да се обърнем към фирма за краткосрочно кредитиране. Огромен плюс на бързите кредити е гъвкавостта по отношение суми, срокове и липса на всякакви формалности при кандидатстване.
 
Покриване на разходи за сметки
 
Разходите за ток, вода, отопление, интернет, телефон, телевизия и т.н. обикновено са фиксирани за месеца. В зависимост от нивото на консумация през отчетния период, не е изключено някои от тях да се променят. Обикновено имаме едно наум за евентуален скок по отношение месечните си сметки, но и тук не можем да изчислим с точност стойността на разходите за сметки за месеца. Когато те превишат стойността на отделената от бюджета сума за тях, нуждата от бързи пари е неотложна.
 
Покриване на разходи за непредвидени ремонти
 
Другото перо от разходната част на бюджета, което никога не можем да предвидим и често попада в графата “спешни разходи”, са ремонтите у дома. Разбира се, тук не става въпрос за големи планови ремонти, а за онези, които възникват внезапно и не търпят отлагане. Без значение дали трябва да се укрепи гаражът, да се поправи течащият покрив на къщата, счупеният прозорец, врата и т.н., разходите в случая са неизбежни. И макар че могат да са минимални, те сериозно биха “разклатили” семейния бюджет. В този момент на помощ идват фирмите за бързи кредити.
 
Онлайн кредитирането и ползите при спешна нужда от пари
 
Мобилността, с която се отличава съвременната финансова услуга, известна като кредит онлайн, я прави все по-предпочитана от потребителите днес. Само с няколко клика на мишката или със следването на няколко лесни стъпки от смартфона нужната ни сума може да бъде налична по банкова сметката буквално за часове. Опростената форма за кандидатстване, която предлагат повечето фирми за бързи кредити, прави усвояването на спешни пари лесно, бързо и удобно - без доказване на доходи, само с данни от лична карта и актуален телефонен номер.